Ruim negentig OK-leden lieten zich op 5 juni jongstleden in De Kaaihof in Genemuiden bijpraten door de Ondernemerskring en de gemeente Zwartewaterland. De OK staat een nauwe samenwerking voor tussen gemeente, ondernemers en OK om dossiers als duurzaamheid en circulaire economie van de grond te krijgen. Middels een pitch werden de verschillende onderwerpen ingeleid, waarna de ondernemers in groepen langs verschillende tafels rouleerden.

Jan Pleijsier presenteerde de Col du Tourmalet, de sportieve fietstocht voor het goede doel die van 16 t/m 19 juni 2020 wordt georganiseerd in de Franse Pyreneeën. Het goede doel is dit jaar De Wijkwieg: een nog te realiseren opvanglocatie in het voormalig Hervormd Wijkgebouw in Genemuiden voor moeders met baby’s. “Een van onze taken is een alternatief bieden voor abortus of uit huis plaatsing. Door moeder en kind bij elkaar te houden krijgen kinderen met dit innovatieve concept een kansrijke start”, aldus een van de bevlogen betrokkenen Mirjam Gregoire.

De reclamemakers van Muntz waren aanwezig om de profilering van Genemuiden te presenteren in de vorm van een nieuw te lanceren campagne. De gemeente gaf via diverse beleidsmedewerkers de laatste informatie over de uitbreiding van het industrieterrein, het parkeer- en verkeerbeleid en het Werkgeversservicepunt. Ook het Ondernemersloket was aanwezig bij deze tafel. Ook maakte de gemeente gebruik van de kans om informatie bij de ondernemers vandaan te halen ten behoeve van de nieuw te ontwikkelen Omgevingsvisie, die na de vakantie opnieuw wordt geschreven en bepalend is voor de toekomst van onze gemeente. Hoe ziet Zwartewaterland er over twintig jaar uit, waar mag horeca komen en op welke plekken mag de industrie uitbreiden? Tenslotte kregen de ondernemers de laatste stand van zaken te horen rond het thema Duurzaamheid, waar de keuze moet worden gemaakt voor welke richting het onderzoek van alternatieve energiebronnen moet krijgen. Zowel de gemeente als het bestuur van de jubilerende Ondernemerskring kijken terug op een zeer geslaagde Summer Update. Het volgende OK Event staat gepland op 27 juni a.s. in de vorm van een Grande OK Tour. Dan mogen de leden in door een aantal automerken beschikbaar gestelde bolides de omgeving verkennen. www.okgenemuiden.nl.